Mailto email link

Een mailto link wordt gebruikt om een bezoeker van uw website direct door te verwijzen naar zijn eigen mailprogramma waarin hij uw e-mail adres direct in het aan veld zet. Naast het invullen van het aan veld, kan de link ook de cc, bcc en  het onderwerp invullen.

Mailto link aanmaken

Om te beginnen met het aanmaken van een mailto link, gaat u naar de pagina waar u deze wilt hebben en klikt u op edit. Op deze pagina zoekt u het tekstveld waarin de link moet komen, dit veld moet op een text format staan van Full HTML. Als u geen veld kan vinden dat u of kan veranderen naar Full HTML of dat al staat op Full HTML, dan kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier.

Als u het veld gevonden hebt, dan kunt u hier de naam van de nieuwe link invullen. In de meeste gevallen is dit iets van "contact" of het email adres zelf. Na het invullen van de naam, selecteert u deze en klikt u op de paperclip bovenin het tekst veld. In het URL formulier kunt u de mailto link opbouwen, dit wordt hieronder uitgelegd.

Bij het opbouwen van de mailto link moet u eerst weten of u extra waarden zoals een cc of bcc adres of een onderwerp wilt toevoegen. Als u een onderwerp veld wilt toevoegen, moet u de spaties vervangen door % tekens.

Geen extra waarden
mailto:example@example.org

Eén extra waarde
mailto:example@example.org?cc=example@example.org

Meerdere extra waarden
mailto:example@example.org?cc=example@example.org&bcc=example@example.org&subject=Dit%is%het%onderwerp